Hej blivande konfirmand (och förälder)!

Här kan du läsa lite om konfirmationslägret som du är uttagen till i sommar. Kanske behöver din nyfikenhet stillas lite. Det är mest praktiska frågor som vi går igenom här, sådan information som är lika från år till år. Vem som blir läsansvarig eller vilka konfirmationsledare som kommer vara på just ditt läger, vilka datum som gäller för betalningar, träffar, avresa och så vidare –  kommer i ett brev i början av december året innan du ska på läger.

Tills dess hittar du lite generell praktisk information på dessa sidor. Har du ytterligare frågor som absolut inte kan vänta tills vi hörs via brev eller ses är du välkommen att maila info@scoutkansliet.se.

Innan vi avslutar kommer här en liten generell tidsplan:

  • Informationsbrev skickas i december året innan du ska konfirmeras
  • Inbjudan till julotta, 25 december, kommer i ovan brev
  • Informationsträff sker i februari/mars
  • Sista inbetalning av avgiften sker i april
  • Anmälan av gäster till konfirmationsdagen ska vara inskickad senast samma dag lägret startar.

Vi ser fram mot att just du kommer på läger i sommar och skickar med en hälsning från en av Vässarös alla konfirmander!

Ett läger pågår dygnet runt

Lägerliv

Den första veckan lever konfirmanderna lägerliv på Vässarö vilket innebär att sova i tält och laga sin mat över öppen eld. Lägret pågår dygnet runt men vi hoppas att det blir några timmars sömn också. Att leva friluftsliv första tiden gör att gruppen kommer ihop sig och lär känna varandra snabbt. Mellan måltiderna är det pass, det kan innebära allt från att samtala med prästen om Gud, Jesus och livet, till segling, bad eller lägerbygge. De resterande tre veckorna bor konfirmanderna i stugor och får äta inne i matsalen. Efter en intensiv första tid finns det nu lite mer tid för fritid. Men det betyder inte att det blir lugnare.

Läsning

Under lägret är det centrala förstås läsningen, den sker i mindre grupper och här pratas det om allt från Bibeln till relationer och tankar om livet. Eftersom prästen och ledarna alltid finns till hands ges många tillfällen till samtal och diskussioner. Men att åka på konf-läger på Vässarö är så mycket mer.

Segling ligger inlagt på programpassen och varje patrull kan efter lägret hantera en båt själva utan instruktör.

Kapell

I kapellet har vi Gudstjänster och andakter. Men kapellet används också till andra ändamål som t.ex. disco. Det blir också många mysstunder, tillfällen att sjunga, sola, äta glass, bada och basta i solnedgången.

Skratt och nya kompisar

Också den mest fantastiska fyraveckors-period har emellertid ett slut. Med massor av nya erfarenheter, skratt och delad gråt närmar sig konfirmationsdagen med snabba kliv. Konfirmationen äger rum i Vässarö kapell och det blir tillfälle för de anhöriga att titta lite på ön innan konfirmationsmiddagen börjar.

Träffas i februari/mars

Konfirmationsläsningen kommer du får höra mer om på träffen i februari/mars. Då kommer du träffa läsansvariga och förhoppningsvis alla eller några av dina blivande konfirmationsledare på just ditt läger..