Frilufts och Seglarläger

Frilufts- och Seglarläger riktar sig till 10-13-åringar och betyder i allmänhet en mängd saker till exempel fin natur,  friluftsaktiviteter, lek och bus,god mat, nya kamrater, snälla och duktiga ledare, fin stämning och äventyr.

Välkommen till Vässarö

Tidigt den första dagen är det samling i Strömsviken på Singö. Dit har du förmodligen åkt buss från Stockholm eller fått skjuts med ”egen” bil. Från Singö går färden vidare med Vässarös transportbåt och efter ca 20 minuter landstiger vi på Vässarö.

På någon av ängarna slår vi läger – tält finns på Vässarö. De flesta måltiderna serveras i matsalen men ibland lagar vi själva maten över öppen eld. Maten på Vässarö är god och passar både ung och gammal.

Segling

Segling upptar en stor del av lägrets programtid. Det finns optimist- och trissjollar samt patrullbåtar för segelträning i den skyddade viken vid Fladan på öns östra sida. Givetvis finns följebåtar som garanterar säkerheten. Simkunnighet 200 meter är ett krav.

Naturspår och hantverk

Andra aktiviteter är de naturspår, orienterings- och hinderbanor som finns på ön. Längs trapperspåret tar man sig klättrande, per repbro, per linbana och vandrande över berg och raviner, genom skog och över vatten. Hantverk och hajk finns också i programmet.


Datum för 2019
FS 1 – söndag 23 juni – lördag 29 juni 2019
FS 2 – söndag 21 juli – lördag 27 juli 2019
Anmälan till lägret görs här  

Pris:
Lägeravgiften är 2180 kr,
500 kr av dem betalas vid definitivanmälan och återbetalas inte vid avbokning.
Antalet platser är begränsade och det är först till kvarn gäller.
För att din anmälan ska vara giltig så ska anmälningsavgiften vara betald.
Efter att du har definitivanmält dig kommer du att få mer detalj information om lägret.

Har du fler frågor och funderingar mejla

info@scoutkansliet.se