Funktionär

Upplev scouting när den är som bäst! Var med och ge alla Vässarös gäster, unga som gamla, en oförglömlig upplevelse. Sommarscouting på Vässarö sjuder av hårt arbete, sena nätter, tidiga mornar, skratt, gråt, bus, högtidliga stunder, demokrati, kärlek, vänskap, ansvar, allvar, heta diskussioner. Finns det något bättre? Vi vill att du som söker som funktionär fyller minst 17 år under årets säsong och att du söker som funktionär i minst 14 dagar.

Att vara funk på Vässarö

Man behöver inte vara någon expert för att arbeta på Vässarö. Att vara positiv och arbetsvillig räcker långt! Vässaröfunktionärerna är alldeles vanliga scouter, scoutledare och deras kompisar. Alla har vi varit nybörjare någon gång, oftast bara för något år sedan. Vässaröfunktionärer är kända för att klara de mest knepiga arbetsuppgifter och alla funktionärer tycks älska nya utmaningar. Här finns det många möjligheter till personlig utveckling.

Arbetet i de olika grupperna leds av en funktionär som arbetat på Vässarö tidigare och visat sig ha bra ledarförmåga och sakkunskaper. Vi arbetar i små patruller, men med gott om tillfällen att umgås och arbeta även i större grupper av funktionärer. Alla funktionärer får nya och trevliga kompisar, mycket och god mat samt fickpengar om 40 kr/dag.

Vi vill inte att du tar med dig ditt husdjur till Vässarö på grund av bland annat allergier. Är du ändå är tvungen att ta med dig något husdjur till Vässarö så måste du få detta godkänt av Stockholms Scoutdistrikts kansli samt att eventuellt vara förberedd på att bo i eget tält. På Vässarö använder vi inte droger eller dricker alkohol och vi säljer inga tobaksvaror.

Arrangera läger

Vill du känna att du gör lite mer som funktionär kanske du är intresserad av att stå bakom ett av Vässarös egna arrangemang. Det kräver lite längre planering och du bör anmäla ditt intresse för uppdraget senast årsskiftet innan aktuell sommar. Vi har två fasta läger som återkommer varje sommar: Frilufts- & seglarläger (FS) och Konfirmationsläger.

Utöver dessa två återkommande arren arrangerar Vässarö ofta större läger såsom Boomerang eller Distriktsläger.

Kanske är du nyfiken på att sitta med i planeringsarbetet. Hör du talas om något läger och känner att du vill arbeta extra med det – tveka inte att höra av dig till info@vassaro.se så ser vi till att förmedla kontakt med respektive grupp.

Trygga möten

Vässarö arbetar för en trygg och säker scoutverksamhet fri från mobbning och andra övergrepp. Därför ska alla funktionärer, gamla som unga, genomgå webkursen ”Trygga Möten” som är framtagen av Svenska Scoutrådet. Detta för att få en ännu bättre funktionärsstab på Vässarö. (klicka här: ”Trygga möten” för att komma till kursen)

Vässarösäsongen

Vässarösäsongen börjar i mitten av april med arbetshelg och slutar i mitten av oktober med Ris & Röj Höst och där emellan Ris & Röj Påsk, arbetshelger och en fullspäckad sommar. Höst och vår är det, utöver Ris & Röj och arbetshelger, lägerskola. Här finns också möjlighet för säsongsarbete, kontakta Sannah (sannah@vassaro.se) för att få veta mer.

Lägerperioder

Lägerperioderna för ”nästa” sommar kan du läsa om här. Varje säsong börjar med arbetshelg. Denna är obligatorisk för dig som ska arbeta någon gång under sommaren. Det finna nästan alltid två helger att välja mellan. Aktuella datum hittar du här. Sommaren är uppdelad i två funktionärsperioder och du kan inte arbeta över ”gränser utan måste välja mellan period ett eller period två. Vi vill att du arbetar minst två veckor för att komma in i arbetet. Alla datum för kommande säsong finner du under länken ”Aktuella Datum Funk”

Funktionärsuttagning

I februari börjar vi på Stockholms Scoutdistrikt att lägga det stora funktionärspusslet. De som redan då skickat in sin ansökan har givetvis större chans att få sina önskemål tillgodosedda och får dessutom besked om eventuellt arbete i mars.

Du bör fylla minst 17 år det året du söker som funktionär, men ibland tar vi även emot dig som fyller 16 det aktuella året. Fyll gärna i flera alternativ på ansökningsblanketten så har du större möjlighet att bli uttagen. Självklart kommer vi som vanligt att ta emot ansökningar fortlöpande under våren och sommaren.

Arbetsledare för varje team utses av lägerledningen i samband med att sommarens ledargäng börjar ta form. För att underlätta uttagningen ber vi alla att skicka in den bifogade ansökningsblanketten. Det är aldrig för sent att tala om att du vill arbeta på Vässarö! Uttagningen sker i februari, men ändras dina sommarplaner senare ska du självklart höra av dig.

Att ringa in sin anmälan räcker inte.
Var snäll och använd formuläret på hemsidan.