Konfirmationsdagen

Konfirmation i Kapellet på Vässarö

Konfirmationen sker i Vässarös eget kapell sista lördagen på lägret.  Båtar avgår från Singö till Vässarö mellan 08.30 och 09.45. Priserna för att delta på konfirmation och /eller middag – se brev som skickas ut i december

Färdmedel

Åk till Strömsviken, se färdbeskrivning, där vår personal anvisar parkering och brygga. Tyvärr går ingen SL-buss så här tidigt på morgonen varför färd i ”egen” bil är nödvändig. Räkna med drygt 2 timmars körtid från Stockholm. Båtresan tar ca 30 minuter på öppet båtdäck.  Vi ordnar transport från Vässarös hamn till Kapellet, och tillbaka, för de gäster som har svårt att gå.

På Vässarö

Vid ankomsten och fram till ca kl.10.45 serveras kaffe och smörgås vid Cirkus. Konfirmationshögtiden startar kl. 11.00 och beräknas vara avslutad ca kl. 12.30. Därefter finns tillfälle för rundvandring fram till middagen. Middagen kommer att serveras kl. 13.30 i matsalen och brukar hålla på till ca 15:30.

Betalning

Betalning sker på Vässarös expedition – Storgårn – vid lämpligt tillfälle någon gång före konfirmationsakten. Vi ser helst att en representant per konfirmand kommer in och betalar för samtliga gäster (konfirmandens middag ingår i lägeravgiften). Betalkort (VISA, Eurocard, Mastercard) eller Swish går bra. Vi har ingen kontanthantering.

Boende ej möjligt

Tyvärr kan vi inte erbjuda inomhusförläggningar på Vässarö i samband med konfirmationsdagen.  Det förekommer ofta att föräldrar ringer och frågar vilken klädsel som är vanligast för anhöriga på konfirmationsdagen. Vi vill inte föreslå någon speciell klädsel utan konstaterar bara att den varierar från mörk kostym till lätt sommarklädsel eller scoutskjorta. Däremot rekommenderar vi rejäla skor och ytterkläder/regnkläder.

Hemfärd

Hemfärden beräknas bli ca kl 16.00 och respektive familj tar då med sig konfirmanden hem. Vi vet av erfarenhet att konfirmanderna (och även deras familjer) kommer att vara mycket trötta efter hemkomsten på lördagen, så vi avråder från att ordna ytterligare festligheter den kvällen.