Funktionärsplatser

Vi tar ut olika många funktionärer beroende på hur stor beläggningen är. Under vissa veckor är det fler grupper på ön och då behöver vi fler funktionärer. Under andra veckor behöver vi färre funktionärer.

För dig som redan nu är nyfiken på vad om förväntas utav dig som funktionär, kan du tjuvkika i ”Välkommen som funk”, klicka här!

Arbetshästarna jobbar med reparationer och underhåll av fastigheter och natur. Som arbetshäst måste du vara självdriven och ha erfarenhet från flera utav Vässarös arbetsplatser och/eller förmodligen arbetat några år i ett yrke med anknytning till byggnadshantverk såsom snickeri, el, rör.

I vårt bageri bakar vi matbröd av alla slag och småkakor till funktionärerna. I mån av tid bakar vi även kaffebröd till kårerna. Du som inte varit i bageriet förut söker som bagarlärling för att få erfarenhet.

Antal platser: 1-4 personer

Som cafévärd i matsalen ordnar du med trevligt kvällsfika till funktionärer och besökare. Arbetstid är eftermiddag till kväll. Arbetet kräver entusiasm, kreativitet och noggrannhet samt att du gör det tillsammans med en kompis. Det är bra om du är en nattuggla som gillar sovmornar. Under distriktsläger, midsommar etc. kan man flytta sig till Båthuset och skapa café.

Antal platser: 2 kompisar

På Storgårn finns öns reception som hjälper besökande grupper och våra egna lägerdeltagare och funktionärer. Här välkomnar vi våra grupper, lämnar ut gasol, bokar båtar, står i kiosken tillsammans med Lillvärdar/lillvärdinnor, uppdaterar sociala medier, svarar på tusen frågor, lämnar post till glada lägerdeltagare och bjuder på massor av fika!
Du bör trivas med att vara en spindel i nätet.

Antal platser: 2-4 personer

På intendenturen servar vi våra besökare samt köket med alla råvaror dom behöver för att laga mat.
Man skulle kunna likna det med att man befinner sig i en livsmedelsbutik och servar kunder.

Vår flad (grunda vik) kallas Fladan och där håller vi till med vår småbåtsverksamhet. Praktisk och teoretisk sjöutbildning, seglingsverksamhet, kanoting och löpande underhåll av båtmateriel. Seglingserfarenhet ger företräde. Du bör kunna simma minst 200 meter för att arbeta i Fladan.

Antal platser: 6-12 personer

Ett veckolångt jättekul frilufts- och seglarläger. Ca 25 stycken 10-13-åringar behöver fem glada scoutledare för att genomföra sommarens bästa läger. Boende sker i tält och de flesta måltider äts i matsalen. Äventyr, segling, bad och hajker brukar utgöra stommen i programmet. Ring till kansliet snarast för mer information och anmälan. Datum för lägret kan FS-ledarna bestämma i samråd med kansliet. Vi får varje år fler ansökningar till att vara deltagare på dessa läger än vi har platser – vi skulle gärna ha 3-4 FS-läger varje sommar. Samla ihop dina kompisar och planera för ett kul och minnesvärt sommarläger. Självklart kan du söka detta funkjobb även utan kompisar – vi blir glada för alla ansökningar. Kansliet hjälper till med riktlinjer för lägret.

Antal platser: 4-5 personer, gärna ett kompisgäng

Konfirmanderna tillbringar fyra spännande veckor på Vässarö. Ofta blir det ett minne för livet. Ni brukar vara fyra-fem konfirmandledare som jobbar tillsammans med prästen med lägrets program, friluftsliv och fritid. Ert engagemang och er fantasi kommer de 48 konfirmanderna att minnas hela livet. Bilda en grupp med dina kompisar och anmäl gärna intresse för kommande år snarast då uppgiften kräver lång planering. Konf.ledare tas ut i augusti-september året innan konfirmationslägret går av stapeln.

Antal platser: Ett kompisgäng

Lagar, i Vässarös stora, professionella storkök, den goda maten som serveras i matsalen. Tre måltider per dag till 100-300 gäster. Kökspersonalen är uppdelade i två gäng och har schemalagd ledighet. Ingen tidigare köksvana krävs.

Antal personer: 5-8 personer per kökslag

Fixar för att göra det trivsamt för oss alla! Städar bastu och duschar, tvättar Vässarös gemensamma tvätt och binder blomsterkransar till födelsedagsbarnen. Lillvärdinorna bemannar och inventerar också Markan och lägerboden tillsammans med Storgårn.

Antal platser: 2-4 personer

Denna funktionärssyssla kräver att du är utbildad läkare.

Antal platser: 1 person

Under hela sommaren  praktiserar en till två personer med funktionsvariationer som funktionärer i tvåveckorsperioder. Ibland är det ungdomar som har lite sociala problem och behöver extra stöd under sin funkperiod som söker jobb som praktikant och de är självklart också välkomna. Som ett extra stöd för dessa praktikanter behöver vi en ledare. När du inte arbetar tillsammans med praktikanterna så ingår du som alla andra i ett mindre funktionärsgäng t ex praktikantledare/kök.

Antal platser: 1-3

Ansvarar för Vässarös fasta program på land för gäster, deltagare och scoutkårer. Guidar vårt vildmarksspår -Trapperspåret, säkrar vid klätterväggen, underhåller olika spår, hinderbanor och lägermateriel. Ansvarar också för uthyrning av lägermaterial.

Antal platser: 3-10 personer

På Vässarö har vi fyra transportbåtar, som fraktar allt som ska till och från ön: besökare, lägerutrustning, mat, avfall och andra varor.  I arbetet ingår givetvis även lastning och lossning av båtarna, samt underhållsarbete på båtar och hamnanläggningen. Som skeppare måste man ha lägst Kustskepparintyg/Skepparexamen, VHF-certifikat och gärna lite motorvana. Man måste även ha B-körkort för manuell växel. Du ska dessutom ha jobbat ett par år på Vässarö så du känner till verksamheten och kan vara guide för besökande grupper under färden till Vässarö.

Antal platser: 2-6 personer

Traktorpatrullen fixar alla landtransporter med hjälp av öns 5 traktorer och en eltruck. Arbetet innebär transport av bl.a. utrustning, mat, sopor samt tömning och städning av dass. Traktor ansvarar också för delar av skötseln av öns uteområden t.ex. genom slåttring av lägerängar och att flytta runt fåren. Arbetet inkluderar också drift och underhåll av traktorer med tillhörande vagnar och cykelkärror,

Du bör vara beredd att ta i då det ibland är ett tungt arbete.

Antal platser: 2-6 personer