Vi har inga speciella besöksdagar utan föräldrar och anhöriga är välkomna när det passar med programmet och våra båttransporter. Vi har ingen tidtabell för våra båtar utan de går endast i samband med nödvändiga transporter.

Det är alltså viktigt att Vässarö kontaktas före besök. Kostnad för båtresa till Vässarö är 100 kr tur och retur. Om önskemål finns kan vi eventuellt servera en måltid, även den måste beställas i förväg. Kostnad för lunch är 80 kr – serveras klockan 12.15 och för middag 80 kr – serveras klockan 17.15. Tyvärr kan vi sällan erbjuda inomhusförläggning för gäster som vill sova över men fråga oss gärna.

I Grisslehamn och på Singö finns det möjlighet för långväga resenärer att ordna boende, för besök, dop och på konfirmationsdagen. I Grisslehamn finns Pensionat Solgården med rum och ett antal småstugor med pentry.
Hemsida: www.pensionat-solgarden.se
Ännu närmare Vässarö ligger Singö Kiosk och Camping, med uthyrning av småstugor. Här kan man köpa enklare måltider eller råvaror att tillaga. Hemsida www.singocamping.se

Från och med år 2020 kommer Vässarö inte att ta emot kontanter.
Fickpengar kan tas med i form av kontokort eller Swish. Vi rekommenderar ingen summa för fickpengar utan det är upp till varje familj att bestämma hur mycket pengar som får tas med till Vässarö.

Flytväst – vilken är obligatorisk att bära under alla sjöpass – finns på lägret och skall inte tas med av lägerdeltagarna. 

Vässarö ligger inte i det värsta högriskområdet för TBE. Dock har vi haft rapporterade fall av TBE på ön. Man bör vaccinera sig mot TBE, och då ska man börja i tid, eftersom det krävs två sprutor med en månads mellanrum för ett fullgott skydd. Mer information finns på www.fästing.nu

Konfirmander som inte är döpta kan låta döpa sig på Vässarö, det är vanligt med deltagare som döps under konfirmationslägret och det brukar vara ett härligt minne. Du kan även döpa dig i din hemförsamling, detta måste då ske innan lägret börjar. (Meddela kansliet/Vässarö när dopet är klart.)

På Vässarö har vi en välförsedd kiosk med vykort, frimärken, hygienartiklar, plåster, och godis men ingen tobaksförsäljning. Vi säljer även lägermärken samt den populära Vässarötröjan i olika modeller, t-shirt i grått, marinblått eller vitt ca 120 kr, marinblå collegetröja 260 kr, marinblå bussarong (arbetsskjorta) 300 kr och den nya grå munkjackan 495 kr.  OBS ! En t-shirt och en collegetröja ingår i lägeravgiften, tröjorna får ni i början av lägret. Priser år 2019. Vill du förse dig med en något Vässaröplagg innan lägret börjar hittar du allt i vår webbutik där hittar du smått & gott och lite säsongsvaror.

Någon gång under lägret kommer fotografering av konfirmandgruppen att ske. Fotografiet ingår i lägeravgiften och korten delas ut på konfirmationsdagen. Till detta foto ska de snygga och propra konfirmationskläderna bäras.

På Vässarö strävar vi efter att konfirmander och funktionärer tillsammans visar en scoutmässig stil, varför vi alltid går klädda i kläder med scoutanknytning. Vanligaste klädseln på ön är scouttröjor av olika varianter, scoutskjorta, scouthalsduk och shorts eller jeans. Undvik moderiktiga, dyra och ömtåliga kläder som du är rädd om! Notera att en collegetröja och en T-shirt, båda med Vässarötryck, ingår i lägeravgiften samt att det är den grönblå ”nya” scoutskjortan som ska användas. Se till att märka och hålla ordning på dina kläder, varje sommar hittar vi massor av fina kvarglömda kläder. Med detta brev följer en utrustningslista; se till att använda och ta med dig listan både när du packar hemma och inför hemresan. Då blir det enklare att packa och få med sig alla saker hem!

Under konfirmationsdagen bärs scoutskjorta. Pojkarna bär mörka långbyxor eller snygga jeans, och flickorna mörk kjol eller mörka byxor/jeans. Eftersom konfirmationsdagen kommer att bli ett minne för livet så ska det var snyggt och propert! Vässarö lånar ut vit halsduk med Vässarösölja att bäras under konfirmationen. Ta med konfirmations-klädseln redan från början eftersom konfirmationsfotot kommer att tas någon gång under lägret.

Det kan vara bra att redan nu skaffa en ny scoutskjorta om den gamla är nött eller nästan urvuxen.
Ta kontakt med din scoutkår om du behöver köpa en ny, eller gå in på www.scoutshop.se Är man i Stockholm kan man köpa skjortor på Scoutkansliet på Fridhemsgatan 8. Ring gärna och kolla så att vi har rätt storlek hemma.

Vi har ”central tvätt” som sköts av våra funktionärer. Konfirmanderna kommer att få. tvättat 1 gång/vecka. Se till att du har ombyten så du klarar dig, samt minst två tvättpåsar (ca 30×40 cm). Vässarö ansvarar inte för kläder som lämnats till tvätt.

Alla mobiloperatörerna har god mottagning på ön då man placerat en mast på Vässarö.

Vi förstår att mobiltelefonen kan vara ett bra sätt att ringa hem på ledig tid, men vi vill inte uppmuntra dig att ta med din mobiltelefon, av följande skäl:

  • Man förvarar telefonen på egen risk. Vi kan tyvärr inte erbjuda förvaring i kassaskåpet för alla mobiltelefoner. Vi har heller ingen försäkring som täcker ev. förlust eller skada på din mobil.
  • Under läsning, programpass, segling, måltider etc. ska mobilen alltid vara helt avslagen.

Man kommer inte att ha mycket tid (eller lust) att kommunicera med omvärlden men du kan få både brev och e-post skickade till lägret.
Med denna bakgrund får du själv besluta om du vill ta med dig din mobiltelefon.

Om det uppstår kostnader i samband med sjukresor/läkarbesök/medicininköp etc. så lägger vi givetvis ut för detta. Vi förbehåller oss rätten att i efterhand debitera familjen (i så fall kan ni ju sedan kontakta försäkringsbolag). Är du allergisk eller har behov av medicin dagligen se till att ta med dig mediciner så du klarar hela vistelsen. Det är långt och kostsamt att ta sig till närmsta apotek.

Lägerexpeditionen: 0173-370 22 alt. konf@vassaro.se
Lägerexpeditionens telefontider är alla dagar kl. 09.00-12.00, 13.30-17.00 samt 18.30-20.00. Denna telefon är endast avsedd för ingående samtal, där vi kan ta emot viktiga meddelanden till konfirmanderna. Det går även bra att skicka brev till konfirmanderna, använd adressen nedan. Det finns ett par internetuppkopplade datorer där konfirmanderna har möjlighet att läsa sin e-post mm. Dock brukar det inte finnas allt för mycket tid för detta, så bli inte orolig om du inte hör något från ditt barn, det brukar oftast betyda att de har fullt upp med att göra roliga saker på lägret.

Skicka brev till konfirmanden:
Konfirmandens namn, Konfirmationslägret
Vässarölägret 742 96 Gräsö

Skicka större paket till konfirmanden, upp till 20kg-paket:
Ska du skicka ett större paket till konfirmanden måste du göra det med PostNord Parcel (föredetta Företagspaket). Alla andra varianter paket kan snurra runt länge innan det kommer fram alternativt måste konfirmanden boka en extra tur till Öregrund för att hämta ut sitt paket och mister då såväl fickpengar som tid på lägret. PostNord Parcel kan du skicka från alla postens ombud.
Samma adress som för brev används och paketet kommer köras ut med lantbrevbäraren.