Existera

…ett läger om livet

Välkommen till Existera,  ett läger på Vässarö för dig som är 16-18 år, för att delta 2022 ska du vara född 2004-2006.

På Existera utforskar vi livet – vad är det och hur vill jag leva mitt liv? Vi fokuserar på 3 delar; Jag, Du & Vi, med teman som kroppen, känslor, tankar, drömmar, grupper, liv i universum, samhällen, vänskap, kärlek och relationer. Allt detta utforskar vi – tillsammans!

Vi samtalar, inspireras av andras tankar, målar, dansar, mediterar, reflekterar, utmanas och utvecklas. Vi seglar, paddlar, sover i hängmatta, provar yoga, klättrar och har ljusspår och lägerbål. Vi njuter av soluppgångar och solnedgångar och vi träffar nya vänner.

Vi kallar vårat utforskande för ”Så pass” för det är varken kurspass eller läs pass – vi lär inte ut något. Vi sår frön, som vi var och en väljer om de ska gro eller inte.
Och pass – att passa en boll, samarbeta, eller en förutsättning för en resa.

Välkommen att vara med på en inre resa – Existera!

Vi träffas under två veckor i juli, mitt i sommaren när vädret är som bäst. Vi bor ute i Vässarös tält och lagar mat i vårt läger. Vi jobbar i patruller och efter scouternas värderingar – men du behöver inte vara scout för att vara med.

Lägret leds av Kaspra Eriksson, Scoutledare, ledarutvecklare och terapeut, med många års erfarenhet av ungdomsarbete och personlig utveckling. Med ett kompetent team av scoutledare och Vässarös funktionärer skapar vi ett  spännande läger om livet.

För mer frågor och funderingar mejla existera@vassaro.se

Vet du att du kan söka ekonomiskt stöd via Vässarös särskilda fond för olika läger på Vässarö? Läs mer här: Vässarös fond för läger

Datum för sommarens läger

16 juli – 30 juli 2022

Lägeravgift

4 500 kr per person 

Anmälan

Anmälan är bindande och du har rätt att ångra din anmälan i 14 dagar från och med dagen efter du genomfört anmälan. Vid anmälan skickas en anmälningsavgift om 1000 kr till din e-postadress.

Genom din anmälan förbinder du dig att betala hela lägeravgiften om 4500 kr.

Avanmälan kan göras fram till 15 maj 2022. Vid avanmälan innan 15 maj återbetalas 3500 kr av lägeravgiften. Anmälningsavgiften om 1000 kr återbetalas inte vid avanmälan. Vid avanmälan senare än 15 maj 2022 tillfaller hela lägeravgiften Vässarö genom Stockholms Scoutdistrikt.