Existera

…ett läger om livet

Välkommen till Existera,  ett läger på Vässarö för dig som är 16-18 år, för att delta 2024 ska du vara född 2006-2008.

På Existera utforskar vi livet – vad är det och hur vill jag leva mitt liv? Vi fokuserar på 3 delar; Jag, Du & Vi, med teman som kroppen, känslor, tankar, drömmar, grupper, liv i universum, samhällen, vänskap, kärlek och relationer. Allt detta utforskar vi – tillsammans!

Vi samtalar, inspireras av andras tankar, målar, dansar, mediterar, reflekterar, utmanas och utvecklas. Vi seglar, paddlar, sover i hängmatta, provar yoga, klättrar och har ljusspår och lägerbål. Vi njuter av soluppgångar och solnedgångar och vi träffar nya vänner.

Vi kallar vårat utforskande för ”Så-pass” för det är varken kurspass eller läspass – vi lär inte ut något. Vi sår frön, som vi var och en väljer om de ska gro eller inte.
Och pass – att passa en boll, samarbeta, eller en förutsättning för en resa.

Välkommen att vara med på en inre resa – Existera!

Vi träffas under två veckor i juli, mitt i sommaren när vädret är som bäst. Vi bor ute i Vässarös tält och lagar mat i vårt läger. Vi jobbar i patruller och efter scouternas värderingar – men du behöver inte vara scout för att vara med.

Lägret leds av Kaspra Eriksson, Scoutledare, ledarutvecklare och terapeut, med många års erfarenhet av ungdomsarbete och personlig utveckling. Med ett kompetent team av scoutledare och Vässarös funktionärer skapar vi ett  spännande läger om livet.

För mer frågor och funderingar mejla existera@vassaro.se

Vet du att du kan söka ekonomiskt stöd via Vässarös särskilda fond för olika läger på Vässarö? Läs mer här: Vässarös fond för läger

Datum för sommarens läger

26 juli – 9 augusti 2024

Lägeravgift

5 200 kr per person 

Anmälan

Anmälan är bindande och du har rätt att ångra din anmälan i 14 dagar från och med dagen efter du genomfört anmälan.

Anmälningsavgift om 1000 kr skickas inom 10 arbetsdagar efter anmälan. Slutfaktura om 4200 kr skickas samtidigt och ska vara betald senast 30 april 2024. Vid anmälan senare än 31 mars skickas fakturan på hela lägeravgiften om 5200 kr.

Genom din anmälan förbinder du dig att betala hela lägeravgiften om 5200kr.

Avanmälan

Avanmälan kan göras fram till 30 april 2024. Vid avanmälan innan 30 april återbetalas 4200 kr av lägeravgiften. Anmälningsavgiften om 1000 kr återbetalas inte vid avanmälan. Vid avanmälan senare än 30 april 2024 tillfaller hela lägeravgiften Vässarö genom Stockholms Scoutdistrikt.