apr
14
sön
Ris & Röj- påsk
apr 14 – apr 28 heldag

Du är varmt välkommen

Vi röjer, målar och lär oss köra traktor samt massor av annat skoj. Tillsammans ser vi även till att alla får lite mat i magen och gott fika mellan eldningshögarna. På kvällarna lägger vi ner det mesta arbetet och umgås och kanske får vi tillfälle att lära oss något nytt. Du bor i våra stugor och har med dig egna sängkläder (Vässarö har inga sängkläder att låna ut)  och serveras frukost, lunch, middag och kvällsfika i matsalen.

Kostnaden: 
80 kr/ natt du sover på ön.
Betalar gör du innan du åker hem, swish, kontant eller med kort hos Sannah på intendenturen.

Läs mer om Ris & Röj här >>

apr
26
fre
Arbetshelg 2
apr 26 – apr 28 heldag

Sommarens båda lägerperioder börjar alltid med med arbetshelg. Denna är obligatorisk för dig som ska arbeta någon gång under sommaren. Det finns nästan alltid två arbetshelger att välja mellan.

 

Arbetshelgerna är dels för att ställa i ordning ön inför sommarens verksamhet och dels för att lära känna övriga funktionärer och Vässarö.

 

(Det går bra att stanna på Vässarö till 1 maj om man vill.)

apr
29
mån
Vårens lägerskola startar @ Vässarö
apr 29 heldag

Vill du veta mer om lägerskola på Vässarö.
Klicka vidare här så kommer du direkt till Äventyret Vässarö.

jun
9
sön
Lägerperiod 1
jun 9 – jul 14 heldag
jun
14
fre
MiniScout
jun 14 – jun 18 heldag

På Vässarö ordnar vi varje sommar Miniscout. Spåraravdelningen genomför sitt läger på samma sätt som ett vanligt kårläger med all den fina vässaröservicen till hjälp (matvaror, lägerplats, färdiga program, planeringshjälp mm).

 

Det speciella med mini-scoutperioderna är ett gemensamt lägerbål, ett gemensamt halvdagsarrangemang för alla spårare på ön, t.ex. olympiad och en särskild förträff. En kombination av storlägerkänsla och gemenskap i den egna avdelningen.

jun
17
mån
Konfirmationsläger 1-19 @ Vässarö
jun 17 kl. 15:20 – jul 13 kl. 16:20
jun
20
tor
Midsommar på Vässarö
jun 20 – jun 23 heldag

FIRA MIDSOMMAR PÅ VÄSSARÖ!

Traditionellt midsommarfirande med dans kring stången och musik i matsalen. Alla är välkomna, scouter som icke-scouter, i alla åldrar.

Tälta och skratta i sommarnatten, gör kreativa hantverk, dansa till levande orkester, segla i eftermiddagssolen, hitta nya vänner, ta en kaffe i våra mysiga caféer eller dansa loss i discot.

Ett midsommarprogram för alla

Bryggdans, disco i kapellet, caféer, klättervägg, hantverksarbete, nattbio, open stage, segling och mycket mer. Självklart har vi även i år traditionell midsommardans och allsång i matsalen på kvällen.

Inga droger eller alkohol

Som alltid – på Vässarö använder vi inte droger eller dricker alkohol.

 

Läs mer om Midsommar på Vässarö här >>

jun
22
lör
Frilufts- & Seglarläger – FS1 @ Vässarö
jun 22 – jun 28 heldag
jun
29
lör
Singödagen
jun 29 heldag

SINGÖDAGEN

Dagen då våra grannar bjuds in på lunch, fika och aktiviteter.

Mer information om Singödagen 2019 kommer under hösten 2018.

jul
14
sön
Existera
jul 14 – jul 28 heldag

På Existera utforskar vi livet – vad är det och hur vill jag leva mitt liv?
Med teman som kroppen, känslor, tankar, drömmar, grupper, liv i universum, samhällen, vänskap, kärlek och relationer, utforskar vi tillsammans. Vi samtalar, inspireras av andras tankar, målar, dansar, mediterar, reflekterar, utmanas och utvecklas. Vi seglar, paddlar, sover i hängmatta, provar yoga, klättrar och har ljusspår och lägerbål.

 

Läs mer om Existera här >>