Programaktiviteter

Vår lägerö erbjuder dig och din grupp otaliga möjligheter till ett spännande och omväxlande program. Skog, ängar, klippor och hav kan användas vid olika aktiviteter såsom hajker, vandringar, segling, pionjärarbeten, skattjakter, ljusspår, lägerbål och naturstudier. På Vässarö har vi ett varierande program. Klättervägg, naturspår, segling, orientering, flottbygge, Vässaröinsats, mångfaldsspår, hantverk och mycket mer. Det finns mycket att välja på. Ni bestämmer själva programmet. Allt program ingår i avgiften under sommaren. Trapperspåret, segling och kanot bokas i förväg, övriga aktiviteter bokas på Vässarö. Skicka in bokningsblanketten i god tid. Här nedan kan ni läsa mer av några utvalda programaktiviteter.

Fladan

Fladan, vår egen vik för segling, har mycket att erbjuda för dig som vill bege dig ut på vattnet. Här kan du prova på att segla både stor och liten båt – vi har Torekov, Lots, Skeppsbåt, Väderöjulle och Optimistjolle. Det blir många äventyr i både samarbete och upplevelser. Eller åka ut på en kanotfärd i solnedgången? Eller kanske utmana byggkunskaperna och bygga er egen flotte som ni sen testar ute på vattnet?

Klätterväggen

Vårt senaste tillskott i programverksamheten är vår nya klättervägg. För att få tillgång till den här aktiviteten krävs att ni har en certifierad ledare med er. Det kan också finnas ledare att tillgå på Vässarö men vi vågar inte lova eftersom det tar tid att utbilda dessa.

Trapperspåret

Trapperspåret är vårt spännande vildmarksspår. Du leds av en guide som berättar om natur och flora. På vägen möts du av hinder som du tar dig över – en apbro, en repstege, en linbana och mycket annat spännande. Under spåret lär du dig hur trappern levde och la ut hinder. Välkommen till en av våra populäraste programpunkter! Vi anpassar spåret efter åldern på deltagare.

Ladda ner