Hantverkslägret Händer

Hantverkslägret för den som älskar att arbeta med händerna.

Vi ägnar oss åt traditionsenligt hantverk, bor i tält och är mitt i naturen.
Du kan gå med i Händers Facebookgrupp >> 
för att hålla dig uppdaterad med senaste informationen.

Teman: 

Sommaren 2019 bjöd på följande teman: Sticka, virka och tillverka tillbehör, Skräsvarvning, Ull, Tälja i färskträ, Medeltidsinspirerande smycken, Tälja en spelpipa, Smide för husbehov. Tema fär nästa års läger presenteras runt årsskiftet 2019/2020

–  Du kan du läsa om 2019’s teman längre ner på sidan.

Åldersgräns: 18 år

Arrangör: Scouternas Folkhögskola

När: 21 juni – 27 juni 2020

Var: Vässarö (Boende sker i egna tält)

Priset 2019 var:

Kursdeltagare – 2800 kr
Anhöriga – 1350 kr
Barn upp till 7 år – 725 kr
(äldre barn betalar samma pris som anhöriga)

Anmälan för Händer 2020 har inte öppnat ännu, ni kan under tiden anmäla intresse för kursen. 
Vid anmält intresse skickar vi ett mail till er när anmälan har öppnat. 

Om Händer

Vi bygger upp vår lägerby där vi sover i tält och lagar vår egen mat. Under dagarna ägnar vi oss åt hantverk, men det finns även tid att se ön, gå och ta ett bad och lära känna nya människor.

Kursen Händer startade 1993 och är ett ledarläger där vi lär ut traditionellt hantverk med målet att bevara och föra vidare traditioner och kunskap. Vi arbetar med lägret som grund och med patrullen som metod för att lära och dela med oss av hantverkets kunskaper och möjligheter. ”Learning by doing” står som den mest praktiserade metoden under den här kursen, där handen och tankens kraft byter av varandra gång på gång.

Vi bygger gemensamt upp vår hantverksby med arbetsplatser, samlingstält och matbord. Alla på kursen kommer att ingå i en Temapatrull. Patrullen slår upp sina tält tillsammans och skapar en by, samt kommer att få patrulluppgifter att utföra under kursen. Patrullerna kommer att få turas om att bjuda på frukost och kvällsfika. Under kursen kommer det även finnas möjligheter att delta på några av Vässarös programaktiviteter.

Som deltagare kan du komma ensam eller ta med familjen som då får möjlighet att njuta av en skön kursvecka i skärgården.

Om du har några frågor eller funderingar är det bara att kontakta oss på info@vassaro.se eller 0173-370 22.

Arrangör:
Scouternas Folkhögskola
www.scouternasfolkhogskola.se

Kursansvarig:
Ulf Andersson Eckardt
mail:vargen28@telia.com
tel: 0152-212 19

”Händer” är en del av Scouternas folkhögskolas utbildningar.  Detta betyder att vårt Händer, förutom att vara ett tillfälle att hålla på med hantverk, leva lägerliv och träffa nya vänner, även innebär ledarskap och att ge människor verktyg till att bli aktiva samhällsmedborgare.